Фототур "Пролет в Япония 2018" - Галерия


APhT logoadventure club logo
От:
10.04.2018 До: 21.04.2018


11 дни / 9 нощувки
Пътуване със самолет и скоростен влак-стрела "Шинкансен"

Цена: 2 477 EUR

        Няма  ентусиазиран любител на фотографията, който да обича пътешествията и да не се е сблъсквал с един и същи проблем, когато е в туристическа група или е с приятели, несподелящи неговата любов към фотографията – липсата на време за снимки. „Няма само теб да чакаме”, „Не се ли наснима вече”, са до болка познати ни фрази, често произнасяни от хора, които не могат да разберат, че се налага да изчакаме подходящата светлина или пък не проумяват, защо просто не щракнем веднъж и не продължим напред, вместо да носим със себе си тежки раници, обективи, стативи и филтри, които бавно и внимателно сглобяваме и разглобяваме с изнервяща за околните прецизност.
       За да предотвратим всички тези недоразумения и недотам приятни емоции, ние решихме да предложим на вниманието ви една нова възможност за екзотични фотопътешествия, където да се почувствате свободни да снимате така, както пожелаете.
       В нашите фототурове ще можете да съчетаете предимствата, характерни за индивидуалните пътувания, със сигурността и спокойствието, което ви дава туристическа агенция, каквато е „Клуб Адвенчър”. Също така ще имате на разположение и професионален фотограф, за консултации и помощ, когато срещате проблем с техниката си или не успявате да постигнете желания от вас резултат.

       В най-„японския“ сезон, пролетта, когато разцъфтява и прецъфтява японската вишна („сакура“), сме се постарали да изработим програма, която да включва най-ярките и емблематични образни символи на Япония – Златния павилион в Киото и каменната градина „Рьоан-джи“, небостъргачите на Токио и японския хай-тек, замъците-крепости и дворците на императорите, планината Фуджи, океана, островите... Първата среща със Страната на изгряващото слънце винаги е вдъхновяващо изживяване. А уловените в нашите фотоапарати образи ни помагат не само да превърнем забравимото в незабравимо, но и да изобразим вдъхновението си и възхищението си от тази страна-градина и от този народ-градинар.
Ето в детайли какво сме планирали:


                                                                                   Програма:

10 април:
София – Токио (полет)

Вечерен полет София – Токио.

11 април:
Токио

Пристигане в Токио вечерта. Трансфер до хотела. Нощувка в Smile Hotel Sugamo (или подобен).

12 април:
Токио – Киото

Закуска в хотела. Отпътуваме за Киото с високоскоростния влак „Шинкансен”. Настаняваме се в хотела и следобед отиваме към Старото Киото – свободна обиколка, снимки и връщане в хотела.
Нощувка в Apa Hotel (или подобен).

13 април:
Киото – Осака – Киото

След закуската, с Шинкансен се отправяме към Осака.
Ще разгледаме известния замък-дворец в Осака (от ХVІ в). Ще посетим аквариума „Каюкан” – един от най-зрелищните в Япония. В него по много добре организиран и впечатляващ начин са представени различни форми на живот, обитаващи Тихия океан. Добре е да сме в аквариума по обедно време, когато светлината по принцип е най-неподходяща за снимки.
Привечер ще направим снимки от една от най-авангардните сгради в Осака – „УмедаСкай Билдинг”. Местоположението на сградата е идеално за прибирането от гарата Шин-Осака до Киото. Вечерта отпътуваме за Киото. Може да добавим още обекти за снимки...
Нощувка в Apa Hotel (или подобен).

14 април:
Киото

Закусваме и започваме същинското посещението на Киото, „хилядагодишната столица на Япония” (от 794 до 1869 г). Ще посетим комплекса на Императорския дворец (градини, павилиони, тронната зала и пр.), в който и до днес се извършват официални императорски церемонии. Възможност за посещение на „Сребърния павилион“ с неговите градини. След това ще отидем до замъка „Ниджо” (ЮНЕСКО), един от най-добрите примери за архитектура от феодалната епоха в Япония. Свободно време и възможност за разходка в нощно Киото.
Нощувка в Apa Hotel (или подобен).

15 април:
Киото – околности – Киото

След закуската се отправяме на пътешествие извън Киото. Ще посетим комплекса Фушими Инари (основан в VІІІ-ІХ в), известен със своите хиляди яркочервени порти („тории”) по мрежата от пътеки, които водят през гориста местност към хълмa Инари. Ще продължим пътешествието си към Нара (столица на Япония през VІІІ в), където са съхранени едни от най-старите и най-големите храмове в страната. Като най-ранната постоянна столица, тя е богата на исторически съкровища. Ще посетим една от най-хубавите и автентични градини в страната, както и емблематичния за Нара храм „Тодай-джи” (VІІІ в), считан за най-голямата дървена сграда в света. Ще се разходим из историческия парк в Нара. Вечерта се връщаме в Киото.
Нощувка в Apa Hotel (или подобен).

16 април:
Киото – Хирошима

След закуска, за да избегнем големите тъпли по-късно, се отправяме на разходка в една от най-живописните бамбукови гори в Япония – парка Arashiyama (Арашияма) в покрайнините на Киото. След това ще посетим знаменития Кинкаку-джи („Златен павилион“). Храмът е построен на брега на красиво езеро, има впечатляваща с хармонията си триетажна конструкция, а горните два етажа са покрити със златен варак. После отиваме при малкия му „брат“ – Гинкаку-джи (Сребърния павилион). Построен е
през 1482 година от шогуна Ashikaga Yoshimasa, като място за бягство от потъналия в пламъци и битки Киото, в периода на гражданската война през 1480 г. Този ден ще разгледаме и храма „Гиоджи“, скътан дълбоко в гората, известен със своята мъхова градина, контрастираща с кленовата гора. В късния следобед отпътуваме към Хирошима.
Нощувка в хотел Urbanian Hiroshima Central (или подобен).

17 април:
Хирошима

След закуска ще се разходим из мемориалния комплекс в Хирошима, който е най-характерната забележителност на града. Паркът обхваща над 120 000 кв. м. Неговите дървета, зелени площи и алеи за разходка са в рязък контраст с визията на модерната част на града. По обяд ще се отправим към малкия остров Мияджима, който се намира на по-малко от час път от Хирошима. Островът е известен със своята впечатляваща гигантска порта („тории”) във водата. Основните сгради на храма са построени също над водата. На острова се разхождат свободно сърни и елени, които са свикнали с вниманието на хората. Връщаме се в Хирошима.
Нощувка в хотел Urbanian Hiroshima Central (или подобен).

18 април:
Хирошима – Токио

Сутринта рано, след закуска, се отправяме обратно към Токио. Като пристигнем се настаняваме и отиваме да посетим музея „Миракан” – Националнен музей за нови науки и иновации. Оригиналният музей предлага най-нова информация в различни области на науката, като космос и вселена, медицина, климат, опазване на природата, човешкото развитие, роботика. Ще видим демонстрация на прочутия хуманоиден робот Асимо. След това ще посетим известното улично кръстовище Шибуя и статуята на кучето Хачико, чакало вярно (чак до смъртта си) появата на своя стопанин.
Нощувка в Smile Hotel Sugamo (или подобен).

19 април:
Токио – Chureito Pagoda

След закуска, ще оставим багажа в хотела и ще има свободно време до следобедното ни заминаване към Chureito Pagoda. С тези, които „не се делят от групата”, ще се разходим до най-известния в света рибен пазар, през който минават по над 2000 тона риба и морски дарове на ден. Ще можете да опитате най-прясно приготвеното суши. След това ще се разходим до Хама Рикю – атрактивен парк в центъра на Токио. На един остров с прекрасни гледки има павилион за чайни церемонии. Можем да посетим и специализираните молове с най-новата фотографска техника в известния квартал Акиабара, където много често има атрактивни промоции.
Следобеда по някое време потегляме за Chureito Pagoda. Настаняваме се в хотела и обикаляме из района. Там при късмет за добро време ще можем да се насладим и поснимаме планината Фуджи.
Нощувка в Fujisan Station Hotel (или подобен).

20 април:
Chureito Pagoda – Токио

Рано сутринта (тогава е най-подходящо за снимки там!) стискаме силно палци за ясно време, за да можем да направим хубави снимки на Фуджи. Като се наснимаме, се връщаме по обяд в Токио. Последния ни следобед ще е свободен – всеки може да го прекара според своите интереси (разходки, покупки, спектакли и пр.), като ние ще се опитаме да ви помогнем в изготвянето на личните програми. Привечер се прибираме за багажа в хотела и тръгваме към летище „Нарита“, откъдето с вечерен полет се отправяме към България.

21 април:
Токио – София

Прибиране в София.
Цената включва:

● 9 нощувки в хотели 3* с включени закуски;
● трансфери от и до летище Нарита;
● 7-дневна карта за високоскоротния влак Шинкансен;
● допълнителен транспорт по програмата (автобус, влак);
● еднодневен тур из Киото, с включен обяд;
● самолетни билети за международните полети София – Токио – София с включени такси;
● фотограф-консултант за пътуването – Александър Сандев;
● български водач за пътешествието;
● медицинска застраховка (асистанс) за пътуването с покритие 10 000 евро.
Цената НЕ включва:

● непосочените в програмата хранения (обеди и вечери) и посещения;
● 3 еднодневни карти за метро в Токио (картата е индивидуална, на стойност около 21 евро, и се вади на място);
● входове за музеи, градини, храмове и други – около 100 евро;
● посочената цена е за група от 14 човека, при по-малка група ще се наложи доплащане – 100 USD за група от 12 човека и 200 USD за група от 10 човека;
● разходи от личен характер;
● застраховка „Отмяна на пътуване” (по желание).
Срокове за записване и плащане:

● 1 500 EUR – при записване веднага;
● остатъка – до 15-ти февруари 2018;
Минимален брой на участниците в пътешествието – 10, максимален – 18.
Какво да вземем:
Международен паспорт с валидност поне 6 месеца след крайната дата на пътуването и фотоапарат. 

Фотогалерии от фототур: "Пролет в Япония 2017"

За повече информация и записвания:
http://adventureclub.bg/bg/adventureclub/ 

<< НАЗАД

Информация за галерията

  • Дати за Фототура: 10 - 21 април 2018 г.
  • Цена: 2 477 EUR
  • Резервации: Няма свободни места